First flower, eh?

#Firstflower, eh?

Dalam perjalanan pulang ke rumah dari D-Cappucino Cafe, my housemates singgah sebentar di kedai bunga. Mereka pilih-pilih sambil sebut ‘Kak Amin, kak Amin’. Itu ex-housemate diorang.

Kakak tu dah graduated. Nak balik Malaysia dah tak lama lagi. So, saya memang agak bunga itu untuk kakak itu lah.

Lama juga tunggu diorang nak decide bunga. Pada minit-minit terakhir, saya pun mencelah sambil komen, “Itu kurang cantik. Hah! Yang itu cantik.” ( hmm, lupa dah saya puji bunga yang mana satu )

image

Mereka pun pilih la bunga warne biru yang saya tak tahu namanya. Tapi bunyinya macam ‘klomosom’ pe? Haha.

Diorang petik dua. Saya nak cakap, “Satu macam special je…

Haha. And then, bila sudah siap beli. Keluar je kedai, den macam terdengar lagu birthday. Hakhak.

Itu tak terkejut mano la. Yang surprise bila dapat soalan, “Ini first time dapat flower ke?”

Tak, yam ( Shahirah Faudzi ). Seingat saya, saya pernah dapat bunga jenis ni yang warna putih. Haha. Long long very long time ago.

image

Apa yang saya sangat bersyukur beside makanan free is, mujur saya tak cakap yang satu itu special. Hahahaha….

I’ve got two!

Itulah hikmahnya Nabi saw selalu pesan agar perbanyakkan diam.

#tinkonoures is thanking muching her friends.

Advertisements